Ozon Yağı: Mucize Mi Yoksa Bir Efsane Mi? Faydaları, Ne İşe Yarar?
Cilt Bakımında Oksijenin Tazeleyen Etkisi
Ozon Yağı ve Kullanımı
Son yıllarda, güzellik reçetelerine adını en çok yazdıran mucizelerden biri olan ozon yağı, insan sağlığına olumlu etkileri nedeniyle de adından sıkça söz ettirmeye başladı. Birçok cilt sorununun giderilmesinde kesin çözüm olarak görülen ozon yağı, başta akne ve sivilce tedavisinde olmak üzere saç bakımı ya da egzama gibi rahatsızlıkların giderilmesinde de kullanılabilir.
Ozon yağının mucidi ise Nicola Tesla! Evet, yanlış okumadınız ozonlanmış yağı ilk yapan ve kullanan kişi alternatif elektrik akımının mucidi Nicola Tesla’dır. 1896 yılında ürettiği ozon jeneratörüyle zeytinyağının içine ozon gazını yedirmeyi başarmıştır. Daha sonraki yıllarda ise tüberkülozu solunum yoluyla tedavi etmede kullanılmıştır.
Peki, bu ozon yağı nedir ve nasıl kullanılır merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre!
Ozon Yağı Nedir? Neden yapılıyor?
Öncelikle adının nereden geldiğini merak edenler için hemen söyleyelim; ozon yağı, ozon gazının zeytinyağıyla karıştırılmasıyla elde edildiği için bu adı almıştır. Alternatif tıpta en fazla sevilen şifalı ürünlerden biridir.
Aslına bakarsınız ozon yağının ciddi anlamda olumlu etkilerinin kaydedildiğini söylenebilir. Ozon yağının tıp alanında kullanılması, ilk ozon yağını üreten Nicola Tesla’nın kendi jeneratöründe yaptığı ozon yağlarını doktorlara satmasıyla başladı.
Günümüzde ise online sitelerde, aktarlarda bulabileceğiniz yaygınlıkta bir alternatif tıp ürünü haline geldi. Ozon gazı, saf oksijenlerden oluşur. Zeytinyağı ile soğuk presleme yöntemiyle karıştırılır böylelikle ozon yağı ortaya çıkar. Ozonlanmış bir zeytinyağının dış kısmı beyaz renkte iç kısmı ise jel gibi berrak bir hal almıştır. İyi bir ozon yağı soğuk presleme yöntemiyle elde edilmiş ozon yağıdır. Buzdolabında saklandığı takdirde uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
Ozon Yağı Faydaları Nelerdir?
Özellikle cildi yenileme özelliğine sahip ozon yağının faydası oksijenin hayat veren iksirinden gelmektedir. Ozon yağının bazıları tıbben kanıtlanmış bilinen faydaları şunlardır:
-
Ozon yağı cilt lekeleri üzerinde oldukça etkilidir.
-
Cildinin renk sorunu olanlar için ozon yağı cilt beyazlatma amaçlı kullanılabilir.
-
Ozon yağı sivilce sorunu olanlar için çözüm olarak görülmektedir.
-
Aknelerin yok edilmesinde oldukça etkilidir.
-
Egzama, sedef gibi çeşitli cilt hastalıklarının tedavi sürecini hızlandırdığı bilinmektedir.
-
Ozon yağı, böcek sokmalarında acıyı dindirir, şişlikleri giderir.
-
Ozon yağı saç üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.
-
Ozon yağı saç diplerindeki kuruluk ya da pul pul dökülmelere karşı da uygulanabilir.
-
Varis ve selülitin giderilmesine destek olur.
-
Soğuk algınlığı gibi solunum yollarını etkileyen hastalıklarda kullanılabilir.
Ozon Yağı Yüze Sürülür Mü? Cilde Faydası Nedir?
Ozon yağı en fazla yüz için kullanılmaktadır, rahatlıkla siz de ozon yağınızı yüzünüzde krem şeklinde kullanabilirsiniz. Ozon yağının farklı amaçlar için nasıl kullanıldığıyla ilgili ayrıntılı açıklamaya geçmeden önce, ozon yağının yüzde nasıl kullanıldığını ve cilde olan faydalarını burada okuyabilirsiniz.
-
Ozon yağı, en fazla cilt üzerinde denenmiş, kullanılmış ve olumlu sonuçlar alınmış mucizevî bir üründür.
-
Antioksidan özelliği bulunmaktadır.
-
Yüzünüzün temiz olduğundan emin olduktan sonra yüzünüzün tamamına uygulayabilirsiniz.
-
Cildinizin canlanmasını, cilt hücrelerinizin yenilenmesini sağlayacaktır.
-
Ayrıca akne ya da sivilce sorununuz varsa, uygulamak istediğiniz sorunlu bölgeye günde 2 kez masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
-
Bunun dışında bir başka uygulama yöntemi de gece temizlediğiniz yüzünüze ozon yağını sürüp yatmaktır. Sabah kalktığınızda ise canlanmış bir cilt sizi karşılıyor olacaktır. Ozon yağının bunu nasıl başardığı konusu ise aslında çok basit bir şekilde karşınıza çıkmakta! Cilde sürülen ozon yağı, dokuların altına nüfuz ederek uygulandığı bölgedeki kan akışını hızlandırır. Böylelikle cansız hücrelerin atılması ve yeni hücrelerin oluşması sağlanır. Cildiniz her zamankinden daha canlı ve ışıl ışıl görünür.
Ozon Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?
Ozon yağı vücudun herhangi bir yerinde kullanıldığı bölgede hücreleri canlandırması, onları beslemesi ve yenilemesi ile ünlüdür. Uygulandığı bölgeye oksijen takviyesi yapar, hayat verir. Ozon yağının farklı amaçlar için kullanım alanları ve yöntemleri bulunmaktadır; ancak en yaygın kullanımı ilgili bölgeye el ile masaj yaparak emilmesini sağlamaktadır.
-
Ozon yağı kullanımı için uygulayacağınız bölgenin temiz olması önemlidir.
-
Akneleriniz için temiz yüzünüze günde iki kez uygulayabilirsiniz.
-
Cildinizdeki kesikler, çatlaklar, egzama, yaralar ya da pişik ve yanıklar için doğrudan uygulayabilir, ozon yağının mucizevî iyileştirici özelliğini görmek için beklemeye başlayabilirsiniz.
-
Baş ağrısı için de ağrıyan bölgeye ozon yağı sürebilirsiniz. Hemoroid, kas ağrısı, kafa derisindeki problemler gibi daha birçok sorunda ozon yağı etkilidir.
-
Sihirli bir değnek olmadığını aklınızdan çıkarmamanız gerektiğini de lütfen unutmayın. Siz kendinize ne kadar önem verir ne kadar özenle ilgilenirseniz cildiniz de size olumlu tepkilerini en kısa zamanda vermeye başlayacaktır zaten.
Ozon Yağı İçilir mi?
Şimdiye kadar ozon yağının vücudun dış yüzeyindeki kullanım alanlarına dair bilgi vermeye çalıştık. Asıl merak ettiğiniz konulardan biri de ozon yağının içilip içilmediği konusu elbette. Ozon yağının ağız yaralarında gönül rahatlığıyla kullanılabileceği belirtilse de içilmesine dair genel olarak bir tavsiye bulunmaz. Ancak yine de ozon yağının içilmesinde bir sakınca görmeyen uzmanlar olduğu gibi içilmesini kesinlikle tavsiye etmeyen uzmanlar da var.
Maranki Ozon Yağlı Ürünlerimizi İncelemek İçin TIKLAYINIZ
Not:
Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Buradaki bilgilerin ve videonun kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.
KAYNAK: https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/ozon-yagi-mucize-mi-yoksa-bir-efsane-mi-faydalari-ne-ise-yarar/
Not: Daha detaylı bilgi için Ahmet Maranki Şifalı Bitkiler kitabını okuyabilirsiniz