Sandaloz Sakızı Faydaları Nelerdir?
Sandaloz sakızı faydaları ile bilinen ve Kuzey Afrika bölgesinde yetişen bir sakız türüdür. Kuzey Afrika bölgesindeki sandaloz ağacından elde edilen bu sakız türünün birçok farklı faydası olduğu hakkında bilgiler vardır. Sandaloz sakızı faydalarından öncesinde ise sandaloz sakızı hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Sandaloz ağacı yaklaşık altı metre boya sahiptir. Bu ağaç aşırı sıcak havaya maruz kalır. Bu sıcak hava sebebi ile de ağaçta erime meydana gelir. Erimenin meydana gelmesi ile ağacın dallarından bal kıvamında bir sıvı akar. Bu bal kıvamındaki sıvı sandaloz sakızı olarak bilinir. Bu sakız aynı zamanda reçine ya da ağaç özü olarak da adlandırılır.
Eriyen bu sakızın rengi beyaza dönük olarak ya da sarı renkte görülebilir. Sıvı kıvamda olan bu sakız katılaştırılarak çiğnenebilir hale getirilerek satışa sunulur. Özellikle diyet yapan kişiler bu ürünü sıklıkla tercih eder. Sandaloz sakızının mideye faydaları olduğu da bilinir. Böylelikle metabolizmayı hızlandırdığını belirtmek mümkündür.
Genelde aktarlarda bulunan sandaloz sakızı faydaları sayesinde kilo vermek de daha kolay bir hale gelir. Bu süreçte sandaloz sakızı faydaları tek başına yeterli değildir. Kilo vermek için sağlıklı beslenme, yeterli su tüketimi ve egzersiz oldukça önemlidir. Sandaloz sakızı tüketimi başlı başına kilo verdiren bir besin kaynağı değildir. Fakat bu sakızın oldukça sağlıklı olduğunu belirtmek de mümkündür. Farklı mide problemleri için de sandaloz sakızı faydalarından yararlanılabilir.
Sandaloz Sakızı Ne İşe Yarar?
Sandaloz sakızı faydaları nelerdir ve ne işe yarar kısaca bahsedelim. Sandaloz sakızı kas ağrılarının ve baş ağrılarının hafifletilmesi için tüketilebilir. Kan akışını hızlandırıcı özelliği ile ağrıların hafifletilmesinde etkin rol oynar. Sandaloz sakızı faydaları arasında tansiyonun dengelenmesi de yer alır. Sandaloz sakızı faydaları nelerdir sorusuna verilebilecek diğer yanıtlar ise şu şekildedir;
- Metabolizmayı hızlandırır
- Bağırsaklara iyi gelir
- Tokluk hissi verir
- Diş çürüklerinin önüne geçmeye yardımcı olabilir
- Ağız içi iltihaplanmalar için faydalıdır
- Ağız kokusunu önler
- Ağız yolu ile bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlar
- İshale iyi gelir
- Romatizma hastalıklarına iyi gelir
- Sindirim sistemini düzenler
- Kalp ve böbrek yağlanması için faydalıdır
- Damar yağlanması ve damar tıkanıklığının önüne geçmeye yardımcı olabilir
Sandaloz Sakızının Mideye Faydaları Nelerdir?
Sandaloz sakızının mideye faydaları olduğu bilinir. Bu faydalar sayesinde mide rahatlar. Mide yanması şikayeti olan kişiler için sandaloz ağacı oldukça faydalıdır. Sakız sayesinde mide yanması problemleri hafifletilir. Midede oluşan şişkinlik de sandaloz sakızı sayesinde ortadan kalkar.
Yağ yakımının hızlanmasına yardımcı olan sandaloz sakızı iştahın kesilmesini de sağlayarak kilo verme sürecini destekler. Bağırsakların çalışma sistemini düzenleyici etkisi ile de mide ağrısına iyi gelir. Kısaca belirtmek gerekirse sandaloz sakızının tüketimi midede oluşan problemlerin ve bu problemlere bağlı ortaya çıkan etkilerin iyileşmesine yardımcı olan bir besindir.
Sandaloz Sakızının Zararları Var mı?
Sağlıklı olan ürünlerin ve besinlerin dahi zararları vardır. Tüketilen besinlerin sağlık problemlerine iyi gelmesi mümkündür. Fakat bu besinlerin dozunda tüketilmesi de oldukça önemlidir. Aşırı miktarda tüketilen her şey bir süre sonra zararlı hale gelmeye başlar. Bu nedenle de sandaloz sakızının da aşırı miktarda tüketilmesi bazı sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Bazı kişilerde sandaloz sakızına bağlı olarak alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Bu durum daha çok sakız ağaçlarına karşı alerjisi olan kişilerde görülen bir durumdur. Genellikle alerji yapmaz fakat hassas ve alerjik bir bünyeye sahipseniz kaşıntı oluşumu görülebilir.
Düşük tansiyonu olan kişilerin bu sakızı tüketmeleri de sakıncalıdır. Tansiyon düşürücü özelliğe sahip bir sakız olduğu için normalde düşük olan tansiyonun daha da düşmesine sebebiyet verebilir. İshal halinde de bu sakız tüketilmemelidir. Bağırsakları çalıştırdığı için ishal durumu daha fazla şiddetlenebilir. Gebelik sürecindeki kişilerin de bu sakızı tüketmemesi önerilir. Rahim kaslarının genişlemesini ve gevşemesini sağladığı için hamile kişiler için sandaloz sakızı tüketimi zararlı olarak bilinir.
Bunların haricinde ise sandaloz sakızının bilinen başka zararı yoktur. Fakat her ihtimali göz önüne alarak aşırı tüketimden kaçınmak gerekir. Aşırı tüketime bağlı olarak ortaya çıkabilecek belirtiler için ise net bir bilgi vermek mümkün değildir. Bu durum kişinin genel sağlık durumu ile alakalı olarak bilinir.
Sandaloz Sakızı Nasıl Tüketilmelidir?
Sandaloz sakızının elma sirkesi ile kullanılması önerilir. Sandaloz sakızı öğütülerek belirli parçalara ayrılır. Her sabah aynı büyüklükte sandaloz sakızı yutulur. Sandaloz sakızı yutulduktan sonra ise bir bardak içme suyu içerisine bir yemek kaşığı elma sirkesi ilave edilir. Elma sirkeli su içilir. Sandaloz sakızını eriterek suyun içine katıp tüketmeniz de mümkündür. Bu yöntem ile metabolizmanın hızlanmasına yardım edilebilir.
Mide yanması problemlerini önlemek adına, yemek yedikten hemen sonra sakızı çiğneyebilirsiniz. Diş problemleri için ise sandaloz sakızının çiğnenmesi mümkündür. Sakızın çiğnenmesi ağız kokusunu önler ve ağız içerisindeki yaraların, iltihaplanmaların önlenmesine yardımcı olur. Bu yöntemler sayesinde sandaloz sakızı faydalarından yararlanmak mümkün hale gelir.
Sandaloz Sakızı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Sandaloz Sakızının Elma Sirkesi ile Tüketilmesinin Faydaları Nelerdir?
Sandaloz sakızının elma sirkesi ile birlikte tüketilmesi halinde vücuttaki mikroplardan arınmak mümkün hale gelir. Vücuttaki zararlı bakteriler ortadan kalkar. Ödem probleminde de yine sandaloz sakızı ve elma sirkesinden yararlanmak mümkündür. İkisinin aynı anda tüketilmesi ödem atılmasına yardımcı olur. Düzenli olarak sandaloz sakızı ve elma sirkesi tüketimi cilt üzerinde de birçok fayda sağlar. Cilt daha pürüzsüz ve parlak bir hale gelir. Aynı zamanda saçlar da daha sağlıklı bir görünüme sahip olur. Cildinizin ve saçınızın beslenmesi için düzenli kullanım gerekir. Tek kullanımda etkilerin görülmez.
Sandaloz Sakızı Tıbbi Bir Ürün müdür?
Sandaloz sakızı ve bu sakızın kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan faydalar tıbbi olarak belirtilmez. Alternatif tıp alanında bu besinlerden sıklıkla faydalanıldığı bilinir. Bitkisel ürünlerin kullanımı geçmiş dönemlerden günümüze kadar gelen bir gelenek olarak kabul görür. Fakat bu ürünlerin tüketimi ilaç tedavisi yerine geçmez. Bu nedenle de sandaloz sakızı hakkında verilmiş olan bilgilerin tıbbi bir kaynağı olduğunu söylemek pek mümkün değildir.
Sandaloz sakızı gibi doğal içerikli ürünleri aktarlarda bulmak mümkündür. Bu noktada ürünleri güvenilir yerlerden almaya özen göstermeniz gerekir. İçerisine kimyasal karıştırılmış olan bitkisel ürünler sağlık açısından oldukça zararlıdır.
Sandaloz Sakızı ile Kaç Kilo Verebilirim?
Sandaloz sakızı tüketimi ile kilo vermek için bu ürünü düzenli olarak kullanmak gerekir. Belirli aralıklarda sandaloz sakızı tüketilmelidir. Spor yapmadan ve sağlıksız beslenerek sadece sandaloz sakızı ile kilo verilmesi sağlıklı bir durum olarak kabul edilmez. Kilo verme süreci tamamen kişinin metabolizmasına ve genel sağlık durumuna bağlı olarak değişkenlik gösteren bir durumdur.
Her insanın bünyesi birbirinden farklıdır. Kimi kişiler bu ürünü tüketerek haftada bir kilo verebilirken kimileri haftada üç kilo verebilir. Bu durum aylık olarak da değişkenlik gösterir. Hızlı ve sağlıksız bir şekilde kilo verilmemesine de dikkat etmek gerekir. Hızlı ve sağlıksız kilo verilmesi halinde bir süre sonra kilo alma problemi ortaya çıkabilir. Doktorunuza danışmadan tüketmeniz önerilmez.
Maranki Sandaloz Sakızı Ürünlerimizi İncelemek İçin TIKLAYINIZ
Not:
Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Buradaki bilgilerin ve videonun kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.
KAYNAK: https://www.medicalpark.com.tr/sandaloz-sakizi-faydalari/hg-4840
Not: Daha detaylı bilgi için Ahmet Maranki Şifalı Bitkiler kitabını okuyabilirsiniz.